Opriti masacrul!

Sunt multe momente in viata cand vorbim despre lume si despre noi insine detasati si respectand standardele “corectitudinii politice”. Nu este acesta. Nu cand copiii, femeile si batranii neputinciosi, in spitale si scoli si in lacasuri de cult, sunt luati la tinta si ucisi sistematic de ultra-moderna si terifianta armata a statului Israel.

“Balti de sange impanzeau curtea scolii, printre carti si obiecte personale ravasite. In curte se gasea o mare urma fumeganda marcand locul unde unul dintre obuzele tancului a lovit”.

Aceasta este parte din marturia unui jurnalist al Associated Press aflat la fata locului astazi, cand armata israeliana a bombardat, cu precizia caracteristica unei armate de elita, o scoala care functiona ca adapost ONU, ucigand cel putin 15 oameni (majoritatea copii) si ranind cateva alte zeci.

Sigur ca ne rugam pentru ei, si pentru pace, dar de la noi se cere mai mult decat atat, si in primul rand sa spunem lucrurilor pe nume. Crestinii au fost acuzati in numeroase randuri, in cursul istoriei, ca sunt anti-semiti. Dar realitatea este ca, in fapt, evreii de astazi sunt antisemiti. Caci regele David s-ar pocai in sac si cenusa de mii de ori daca ar vedea atrocitatile comise de poporul care se revendica de la el.

Nu suntem impotriva evreilor, caci dorim mantuirea si cunoasterea lui Dumnezeu pentru toti oamenii. Pe toti ii dorim sa se intoarca la Hristos, sa inteleaga ce inseamna jertfa Lui, si sa realizeze odata pentru totdeauna ca armatele sunt facute exclusiv ca sa omoare oameni. Lupta lor nu este impotriva “incepatoriilor si stapaniilor” lumii acesteia, ci este chiar impotriva oamenilor. Iar cand armele lor incep sa vorbeasca, victimele sunt copii, femei, batrani si, in mult mai mica masura, soldati.

In numele lui Hristos deci, se cuvine ca in aceasta (inca o) trista zi, sa le strigam celor ce au lasat dorinta de putere si ura sa le intunece mintile: “Opriti masacrul”. Iar lui Dumnezeu, sa ne rugam sa daruiasca “pace lumii Sale”, cata a mai ramas din ea…

Paul Cocei

Articol publicat pe crestinortodox.ro.